Skip to main content

Wedstrijdverslagen

VIOS BELTRUM – SC RIJNLAND | 2 – 1 | 13-10-2024

Deze middag een wereldreis, ergens ver weg in de Achterhoek, naar Beltrum. Waar de plaatselijke voetbalvereniging VIOS, onze tegenstander is. Een mooi sportcomplex met een prachtige tribune en, helaas voor Rijnland, met een kunstgrasmat.

De Rijnlandselectie heeft een flink aantal geblesseerde spelers, en trainer Frank Burgers moest behoorlijk puzzelen, om de juiste opstelling in het veld te brengen. Wat hem overigens goed lukte.

De start voor Rijnland was erg onfortuinlijk want na twee minuten wist de thuisclub al te scoren. Een frommeldoelpunt, maar hij telde wel. (1 – 0)Rijnland herpakte zich en het werd een gelijk opgaande wedstrijd, en… er kwamen kansen voor onze voorhoede. De gasten (dus Rijnland) bleven strijdbaar, Danny Eiweleit speelde zich prachtig vrij, maar de Vios- doelman redde uitstekend. Toch was het de thuisclub die scoorde, na wat geklungel in de Rijnlanddefensie viel in de twintigste minuut de 2 – 0. Vlak voor de pauze kwam de aansluittreffer, na een mooie, goed uitgespeelde Rijnlandaanval, wist David v.d.Zand  met een sliding de Vios goalie te verschalken. (2 – 1)

De eerste twintig minuten van de tweede helft was Vios de sterkste en stond de Rijnland verdediging flink onder druk. Maar de Rijnlandverdediging bleef overeind, mede door goed keeperswerk van Jörg Reulink. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen er nog wat kansjes voor onze voorhoede, maar helaas geen doelpunten meer.

Ondanks de (kleine) nederlaag, de complimenten voor de Rijnland ploeg, er werd deze middag weer strijd geleverd en de inzet was goed.

Overigens zal het mij niet verbazen, als binnen niet al te lange tijd, er drie gebroeders Messing in de basis zullen spelen. Twan Messing maakte in deze wedstrijd een uitstekend debuut.

OPSTELLING RIJNLAND

Doel: Jörg Reulink

Achter: Jesse Messing, Jeroen Derksen, Robbe Gerritzen, (75. Cas Burgers.) Rick Jansen.

Midden: Danny Eiweleit, (77. Twan Messing) Bryan Stark, Loek van Suijdam (65. Wouter Weijenbarg)

Voor: David v.d.Zand (75. Guus Roos) Koen Visser, Quinten Stuurman.

– Roel Breure

SC Rijnland – Doesburg | 3 – 3 | 06-10-2024

Vanaf de middenstip soleerde de pupil van de week Lucas Stroomer op het Doesburgse doel af en scoorde de 1 – 0 voor de thuisclub. Jammer Lucas dat het doelpunt niet telde, maar het was wel een hele mooie. Goed voorbeeld doet volgen, alhoewel dat wel even duurde, want in de eerste helft was de ploeg uit Doesburg duidelijk de bovenliggende partij.

Doesburg kwam na dertig minuten spelen op een verdiende 1 – 0 voorsprong. Vlak voor de pauze werd een snelle aanval, opgezet door Quinten Stuurman, bekwaam afgerond door David v.d Zand. (1 – 1)

Wat er in de rust in de kleedkamer is gezegd of is gedronken weet ik niet, maar de tweede helft speelde Rijnland veel agressiever en gemotiveerder. Rijnland kwam op een verdiende voorsprong door doelpunten van Quinten Stuurman (2 – 1) en Sven Messing (3 – 1).

Maar Doesburg gaf zich niet zomaar gewonnen en werd enigszins geholpen door Rijnland, want met nog twintig minuten spelen moest Rijnland verder met tien man. De goed leidende scheids stuurde Damian Joosten met een rode kaart richting kleedkamer.

De gasten roken hun kans en met twee doelpunten in het laatste kwartier stond de eindstand 3 – 3 op het scorebord. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd een logische uitslag, maar zo spelend als in de tweede helft, komen er ongetwijfeld nog meer winstpunten bij.

SC Rijnland – Keijenburgse Boys | 0 – 2 | 22-09-2024
Na enkele oefenwedstrijden en de bekerronde, eindelijk de start van de nieuwe competitie 2024 – 2025.

Ieder seizoen zie je veranderingen t.o.v. het jaar ervoor, dus nu ook. Maar bij de kassa en de jeugdloterij zijn het nog steeds de vertrouwde gezichten van Jose Booltink en Alexander Sloot. Langs de lijn en op het schitterende terras zag ik weer de vele trouwe supporters die al jarenlang de thuiswedstrijden bezoeken.

Elke eerste wedstrijd van het seizoen is voor alle ploegen een belangrijke wedstrijd, want hoe sta je er als team voor, is iedereen fit en is dit de juiste opstelling.b Bijzonder bij deze wedstrijd was natuurlijk dat de technische staf van de tegenpartij een verleden heeft bij de thuisclub.

Zowel Rijnland als de Boys hadden de juiste instelling,  “we gaan voor de volle winst”. Dat resulteerde in aanvallend voetbal van beide ploegen. Met name de thuisclub verraste met fris aanvallend voetbal, waarbij vooral de snelheid van Quinten Schuurman opviel. Maar het gaat om de kans(jes) te benutten, en helaas de verdiende voorsprong bleef uit.

De wedstrijd kantelde na ongeveer 40 minuten toen Jeroen Derksen tegen zijn tweede kaart opliep. Terwijl Rijnland nog liep te zoeken, naar hoe lossen we dit onvrijwillig vertrek op, maakte Keijenburgse Boys gretig van de gelegenheid gebruik om de 0 – 1 te scoren.

Dat de tweede helft moeilijk zou worden met tien tegen elf, was geen verrassing. Toch verdiend de ploeg van trainer Frank Burgers een compliment, maar met een man minder wordt het wel moeilijk om te scoren. De gasten uit Keijenburg wisten na een kwartier in de tweede helft met een schitterend genomen vrije trap van Harm Middelkoop hun voorsprong te vergroten naar 0 – 2, dit was ook de eindstand. Helaas geen Rijnland doelpunt deze middag.

Sorry foutje, want de pupil v/d week Sky van Suijdam wist de Keijenburgse doelman wel heel mooi te passeren.