Selecteer een pagina

Een heerlijk weertje en een prachtig sportpark met een schitterende grasmat, mijn liefje wat wil je deze middag nog meer? Nou heel simpel, graag een overwinning op de ploeg uit Hummelo & Keppel. De nieuwe rood/witte bankjes tegenover de tribune waren deze middag al snel bezet. Toch wel prettig dat je aan die kant van het veld ook kunt zitten en hoe… Materiaalmensen bedankt voor het plaatsen hiervan. Gelukkig had ik nog net een plaatsje kunnen vinden met aan mijn linkerzijde meesterverteller Henk v Aalten en ook rechts van mij een Henk, n.l. Henk Heijmen. Wel zo makkelijk voor mij want als ik aan Henk iets vroeg reageerde er altijd wel één van de twee.

De pupil van de week Stijn Vister ( F3 ) gaf het goede voorbeeld aan de grote jongens, na een mooie dribbel passeerde hij de HC’03 doelman, klasse doelpunt Stijn!

Goed voorbeeld doet goed volgen, de ploeg van Albert Kemperman zat er deze middag goed op en speelde lekker fel en agressief, tenminste….. de eerste helft, maar daar kom ik straks nog even op terug. In de vijfentwintigste minuut werd een Rijnlandspeler ten koste van een overtreding in het strafschopgebied neergelegd, Indirecte vrije trap besliste de scheidsrechter. Volgens de kenners naast mij worden die nog maar zelden gegeven, het had een strafschop moeten zijn. Hoe het ook zij, voor de Rijnlandspelers maakte het niets uit, de bal werd schitterend breed gelegd op Ruben Sloot die met een bekeken schuiver de HC’03 doelman kansloos liet ( 1 – 0 ). De thuisclub bleef sterker maar schoten van Edis Sadovic werden door de keeper van HC’03 bekwaam gestopt. Uit een goed genomen hoekschop werd bijna de 2 – 0 gescoord maar ook nu was de doelman de uiteindelijke winnaar.

De tweede helft gaf een iets ander beeld te zien, HC’03 had wat tactische wijzigingen doorgevoerd, waarop de Rijnlandploeg geen passend antwoord had. HC’03 maakte nu ook meer gebruik van hun fysieke kracht en liet zien dat het over een uitstekende conditie beschikt. In korte tijd wist de ploeg uit de Achterhoek de wedstrijd een totaal andere wending te geven. Binnen zes minuten stond de einduitslag al op het scorebord (64. min.1 – 1.) (65. min.1 – 2.) ( 68.min. 1 – 3).

Jammer mannen, maar positief was het vertoonde spel in de eerste helft, maar ja een wedstrijd heeft naast een eerste- en derde helft………. ook een tweede helft. Misschien is er toch nog een andere oorzaak………..   Henk v Aalten vertrok in de rust, nadat hij mij had toevertrouwd. ‘’Jammer Roel, maar ik moet naar huis en als ik in de rust naar huis ga, dan verliezen we meestal de wedstrijd.’’  Dringend verzoek Henk, blijf in het vervolg ook de tweede helft, dan hebben wij ook een fijne derde helft.