Selecteer een pagina

Na twee weken een wedstrijd van Rijnland in de stromende regen te hebben gezien, eindelijk een zondag met stralend herfstweer. Fijn voor de toeschouwers en prettig voor de spelers. Gelukkig zijn we bij Rijnland in het bezit van een mooie tribune, welke helaas bij de twee vorige tegenstanders, Kilder en Ajax-B, ontbreekt.

Pupil van de week Dean van den Berg (JO8 – 2 ) wist met een mooi schot in de rechterbenedenhoek de Angerlo- doelman knap te passeren. Goed gedaan Dean !!! Een mooie foto van jou met de kont op de bal (zie foto 15 op de site). Onze hoffotograaf, Jacqueline Fransen, heeft ook nu weer prachtige foto’s op de Rijnland site gezet, niet alleen mooi maar ook lief ( foto 6 en 7 ).

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat we in Angerlo een moeilijke  tegenstander zouden hebben. De Rijnland voorhoede wist zich deze middag, ondanks het harde werken, nauwelijks kansen te creëren. Het bleef bij wat schoten van afstand die helaas de nauwkeurigheid misten. Na tweeëntwintig minuten spelen wist Angerlo uit een vrije trap de 0 – 1 te scoren. Danny Eiweleit zag z’n schot (22.min) net over het doel zeilen en Cas Pfeiffer zag na een mooie solo de bal naast i.p.v. in het doel verdwijnen. Cas raakte bij deze actie zodanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten.

De kleine achterstand bij de rust van 0 – 1 gaf nog vertrouwen in een goede afloop. Maar ondanks alle goede wil het zat er vandaag niet in. Angerlo kreeg ook weinig doelkansen maar sprong er veel effectiever mee om, aldus trainer Ferdi Dahm, in de Gelderlander. Angerlo scoorde in de vijfenvijftigste minuut de  0 – 2, opnieuw uit een vrije trap. Evenals bij het eerste doelpunt ging aan deze vrije trap een onnodige overtreding vooraf. De Rijnland ploeg kreeg toch haar verdiende doelpuntje, uit een onoverzichtelijke situatie wist Tim Boekhorst uit de kluts de bal over de doellijn te werken (83.min. 1 – 2). De thuisclub probeerde er nog een offensiefje uit te persen, en nam hiermee (terecht) de nodige risico’s. Sven Messing en Koen Visser zagen hun knal helaas net aan de verkeerde kant van de paal belanden. Mede door het aanvallende spel in de laatste tien minuten moest Rijnland nog  twee tegentreffers incasseren ( 87 min. 1 – 3. 90.min 1 – 4 ). Misschien iets geflatteerd, maar een verdiende overwinning voor de ploeg uit Angerlo, dat deze middag kampioen kansen benutter was.