Selecteer een pagina

De wedstrijd kort samengevat: een goed spelend en schotvaardig Rijnland wint dik verdient van een zwak spelend Den Dam. Maar…….daar zou ik de ploeg van trainer Freddy Dahm te kort doen. Want ook vorige week werd er een prima spelletje op de grasmat gelegd, alleen de afronding was toen bedroevend. Het kan verkeren sprak Bredero, deze middag was het niet Bredero die sprak, maar liet spits Bas Wanders zijn voeten spreken, maar liefst vijf maal was hij trefzeker. Natuurlijk deed Bas het deze middag niet alleen, zijn medespelers stelden hem in staat om te scoren, maar je moet wel op de juiste plaats staan. Met fris en fruitig voetbal was Rijnland vanaf de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg, dat resulteerde al snel in een aantal doelrijpe kansen.

Op de rechts werd David v.d Zand regelmatig vrijgespeeld en zijn gevaarlijke voorzetten stichtten het nodige gevaar. Ook de opbouw via het middenveld liep deze middag voortreffelijk, zo werd de levensgevaarlijke Rijnlandvoorhoede, met David, Bas en Wouter, vaak ongrijpbaar voor de defensie van de gasten. De achterhoede had het deze middag niet echt moeilijk, maar speelde wel heel geconcentreerd en gaf nauwelijks een kans weg.

Al met al een mooie middag op sportpark  “de ‘s-Gravenwaard’’, met een einduitslag die wel iets weg heeft van een korfbaluitslag, 8 – 0. Voor de ploeg uit Azewijn zal het een minder fijne middag geweest zijn. Een schrale troost voor de doelman van Den Dam mag zijn, dat hij, ondanks dat hij acht maal de bal uit het netje moest halen, de beste man van zijn elftal was.

Het Rijnlanddoel werd verdedigd door Stijn Hietkamp, hij verving Mats van der Ent, die zich de eerste competitiehelft een zeer betrouwbare doelman betoonde, bedankt Mats!

Scoreverloop: 1 – 0, 2 – 0, 3 – 0, 4 – 0, alle vier Bas Wanders. 5 – 0 Danny Eiweleit, 6 – 0 Bas Wanders, 7 – 0 Sven Messing en 8 – 0 Milan Klaassen.

Opstelling Rijnland:

Doel: Stijn Hietkamp.

Achter: Luc Theunissen, Jeroen Derksen, Koen Visser, Roy Janssen (70. Ruben Lapp).

Midden: Danny Eiweleit, Sven Messing, Milan Klaassen.

Voor: Wouter Weijenbarg (45.Rick Janssen), Bas Wanders (70. Jordy Meyer), David v/d Zand.

Roel Breure