Selecteer een pagina

Bij vertrek uit Lobith werd ik door het thuisfront min of meer voor gek verklaard om met dit slechte weer naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Maar ja, RKPSC – RIJNLAND is niet zo maar een wedstrijd. En op de prachtige tribune van sportpark de Pauwengaard merk je niets van de stormachtige wind.

De spelers van beide ploegen hadden des te meer last van het slechte weer, goed voetbal was onder deze weersomstandigheden dan ook onmogelijk. Toch was het geen verloren middag en konden de toeschouwers genieten van spelers met honderd procent inzet en werklust, een echte derby op vijfde klas niveau.

In de eerste vijfenveertig minuten was Rijnland de meest aanvallende ploeg en werd de Pannerdense verdediging regelmatig onder druk gezet. De verdediging van de thuisclub werd diverse malen op snelheid geklopt, maar het ontbrak de Rijnlanders deze middag aan schotvaardigheid. Van de handvol doelrijpe kansen werd er slechts één benut. Dat was overigens wel een schitterend doelpunt, gescoord door Wouter Weijenbarg, een knal ineens uit de draai, onhoudbaar voor de goed keepende doelman van RKPSC (32.min.). Dit was ook de ruststand. (0 – 1).

Na de pauze ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker, met lange en hoge ballen werd de Rijnland achterhoede onder druk gezet, maar echte kansen kreeg de ploeg van trainer Martin Winkels niet. Bovendien stak de Rijnlanddefensie in een uitstekende vorm, doelman Stijn Hietkamp wist ondanks zijn ‘’lengte’’ wel raad met de hoge voorzetten. Rijnland had ook in de tweede helft enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar scoren lukte deze middag maar moeilijk. Toch werd het in de slotfase nog een gelijkspel, vlak voor het eindsignaal scoorde Jurre Schreven voor RKPSC de 1 – 1.

In het verslag van de Gelderlander spreekt RKPSC trainer Martin Winkels van een ‘’gestolen punt’’ voor zijn ploeg. Een eerlijke en sportieve uitspraak, maar beide ploegen hebben het punt wel verdiend gezien hun inzet in deze eilandderby. Alhoewel het een derby was vond ik diverse overtredingen op het randje, zelfbeheersing en iets meer respect voor elkaars ledematen mag wel.

Opstelling Rijnland:

Doel: Stijn Hietkamp.

Achter: Danny Eiweleit, Tim Boekhorst, Jeroen Derksen en Rick Janssen.

Midden: Ruben Lapp, Koen Visser, Milan Klaassen (76.Thijs Dreves).

Voor: David v/d Zand, Bas Wanders, Wouter Weijenbarg (90.Jordy Meijer).

Roel Breure