Selecteer een pagina
Rijnland wil dit seizoen meedoen om de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op nacompetitie voor promotie. Tegen NVC liet de ploeg van Freddy Dahm zien dat het ook zakelijk kan winnen: 4-0.

“De eerste helft waren we aardig aan elkaar gewaagd en kwamen we wat gelukkig op 1-0”, zei Rijnland-trainer Freddy Dahm terecht.
Die 1-0 werd ingeleid door een communicatiefout en vertwijfeling aan de kant van het Netterdens NVC. Rijnland-aanvaller Milan Klaassen wist wel raad met het cadeautje van NVC en schoot de bal binnen voor Rijnland. Dahm zag ook dat NVC verder weinig kansen kreeg en dat Rijnland oppermachtig was: “In de tweede helft hebben we drie goede goals gescoord en eigenlijk niks weggegeven. Dan kun je wel spreken van een zakelijke overwinning.”
Aanvoerder Ruben Lap was het met zijn trainer eens: “De eerste helft hadden we nog wel wat moeite met hen. In de tweede helft waren we beter.”
Acht minuten na rust liet Rijnland met de beste aanval van de wedstrijd zien over goed veldspel te beschikken. Uiteindelijk stond Danny Eiweleit aan het eind van de aanval bij Rijnland: 2-0.
Een kwartier voor tijd zorgde David van de Zand voor 3-0, toen hij op doel schoot na een goede aanval en zijn schot van richting veranderd zag worden. In blessuretijd zorgde wederom Klaassen voor de 4-0 eindstand.

In de tweede helft werd NVC vrijwel niet gevaarlijk. De grootste kans die de gasten kregen, kwam op naam van Rijnland-aanvoerder Lap.
De verdediger zette wat ongelukkig zijn voet tegen de bal en zag het leder tegen de paal komen en uit de doelmond verdwijnen. “Dat was bewust”, aldus Lap lachend. “Ik zag onze keeper Lars Janssen aan die kant staan en vond dat ik hem nog wel kon bereiken zo. Zonder gekheid, daar kwamen we goed weg. Maar het zou de 3-1 zijn geweest, dus dat had waarschijnlijk niet veel uitgemaakt.”

Doelstelling

Volgens Lap heeft Rijnland geen doelstelling vastgelegd voor dit seizoen: “Het is ook maar de vraag of we volgende week nog voetballen en hoe het coronavirus zich ontwikkelt. Maar we hebben een goede ploeg. Nog altijd jong, maar met veel kwaliteit. We hebben volgens mij het materiaal om mee te doen voor de promotieplekken.”
Ook Dahm vindt dat zijn ploeg mee moet doen om de bovenste plekken in 5C: “We hebben een jonge ploeg en dat merkten we vorig jaar zeker. Maar we zijn dit seizoen al een stuk volwassener dan vorig seizoen en ik vind dat we de kwaliteiten hebben om aan het einde bij de bovenste ploegen te zijn. Maar ik hoor de afgelopen tijd heel veel trainers in deze competitie zeggen dat ze erbij horen, dus we gaan het zien.’