Selecteer een pagina

Vorige week bij de eerste competitiewedstrijd was het lekker zomerweer en was het duel van Rijnlandzijde prima verzorgd. In Kilder was het guur en regenachtig herfstweer maar………. het veldspel was opnieuw keurig verzorgd. De supporters zullen zeggen, nou daar schiet je wat mee op, 5 – 1 klop krijgen, en zeggen dat je goed hebt gespeeld. Hoi hoi, ik zeg niet dat er goed gevoetbald werd, laat het duidelijk zijn Kilder heeft verdiend gewonnen. Maar Rijnland was deze middag niet opgewassen tegen het fysiek veel sterkere Kilder. De Rijnland achterhoede kwam lengte, dus kopkracht te kort, tegen de reuzen van de thuisploeg. Voor de debuterende jonge keeper Mats van der Ent (15 jaar), ook al niet te groot, was het dan ook een moeilijke middag. Mats complimenten, je hebt je er goed doorheen geslagen.

In de zevende minuut was het voor de eerste keer raak voor de thuisclub, na drie genomen corners, geen penalty, maar toch 1 – 0. Na 30 minuten 2 – 0. Rijnland had voor de rust nog de kans op de aansluittreffer, maar helaas het geluk ontbrak.

Na rust startte Rijnland met een offensiefje en uit een prachtige steekpass van Danny Eiweleit scoorde Wouter Weijenbarg de 2 – 1 (50.min.). Dat gaf de Rijnlanders moed, maar helaas vijf minuten later lag de bal opnieuw achter Mats (3 – 1). Onze doelman redde nog een keer fraai maar kon niet verhinderen dat er een eindstand van 5 – 1 op het niet werkende scorebord stond (gelukkig maar).

Opstelling Rijnland:

Doel: Mats van der Ent.

Achter: Roy Janssen (46.Danny Eiweleit), Tim Boekhorst, Jeroen Derksen (Cas Pfeiffer) en Rick Janssen.

Midden: Koen Visser, Sven Messing, Edis Sadovic.

Voor: Wouter Weijenbarg, Milan Klaassen, David v.d. Zand

      Roel Breure