Selecteer een pagina

De eerste klap is een daalder waard, in dit geval het doelpunt van de pupil van de week, Sven Douwsma, mooi doelpunt joh. Nou Sven een doelpunt gescoord tegen Ajax dat kunnen er niet veel zeggen, jij dus wel.

Goed spel was deze middag bijna onmogelijk, op de hobbelige grasmat van stadion ‘’ De ’s-Gravenwaard ‘’. Rijnland was de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg net als in de voorgaande wedstrijden enkele doelrijpe kansen, maar ja ze moeten er wel in. Toch nam de thuisclub al snel de leiding, Bas Wanders werd binnen de zestien gevloerd en de scheids wees onverbiddelijk naar de elf meter stip. Edis Sadovic schoot net als in de uitwedstrijd tegen Ajax B de bal onberispelijk in de rechter benedenhoek (8.min. 1 – 0). Het leek erop dat Rijnland geen enkele moeite zou hebben met de ploeg uit Breedenbroek. Tim Boekhorst scoorde uit een corner met een machtige kopstoot de 2 – 0  (24.min.). Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, maar Ajax B scoorde de aansluittreffer, ook uit een penalty (30.min.2 – 1). Het werd bijna nog voor rust gelijk, maar Rijnlanddoelman Mats van der Ent voorkwam met een fraaie redding de 2 – 2. Ruststand 2 – 1.

Rijnland kreeg in de eerste tien minuten na de thee voldoende kansen om de score uit te breiden, maar faalde helaas. Ajax Breedenbroek putte hieruit moed en werd sterker. Met een werkelijk schitterende vrije trap, scoorde de midvoor van de gasten, Cas Jansen, de gelijkmaker (63.min. 2 – 2).  Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en speelden voor de winst. Trainer Freddy Dahm probeerde met een dubbele wissel de overwinning te forceren, maar ook de trainer uit Breedenbroek had nog wat tactische snufjes voor handen, waarschijnlijk geïnspireerd door zijn collega de Ajaxcoach uit Amsterdam.

Hoe dan ook, de Rijnlandspelers lieten zich aardig uit de tent lokken en vergaten dat te doen waar ze goed in zijn: lekker voetballen. Waar we niet goed in zijn, is de mond dicht houden tegen de scheidsrechter, hoe goed of slecht deze ook fluit. De wedstrijd werd hoe langer hoe rommeliger en het was duidelijk de gelukkigste zou winnen. Het kwartje viel deze middag voor Rijnland de verkeerde kant op. In de drieëntachtigste minuut kreeg de midvoor van Ajax vrije doortocht en liet Mats kansloos (2 – 3). Ajaxspeler Cas Jansen scoorde hiermee zijn derde treffer van de middag.

Nog éénmaal gaf Rijnland vol gas, er ontstonden hachelijke momenten voor het Ajax doel. De grootste kans op de Rijnland gelijkmaker werd verijdeld door de doelman van Ajax B,  met een katachtige sprong bracht hij vlak voor het eindsignaal redding. Een heel spannende, maar rommelige wedstrijd.  Met iets meer overleg en rust had er minimaal een gelijkspel in gezeten.