Selecteer een pagina

In de Gelderlander van maandag j.l. is het commentaar van Rijnlandtrainer Freddy Dahm, kort maar krachtig  ‘’Twee punten verloren’’. Maar ja, als je als ploeg een geweldige eerste helft speelt met prachtig combinatie voetbal, maar de vele kansen niet afmaakt, dan loop je het risico daarvoor te worden afgestraft in het tweede bedrijf, e.e.a. volgens de ongeschreven voetbalwet.

De ploeg uit Lobith-Tolkamer kwam voortvarend uit de startblokken en vooral het eerste half uur werd de thuisclub van het kastje naar de muur gestuurd. Al in de elfde minuut wist Sven Messing na een prachtige solo de 0 – 1 te scoren, uit een bijna onmogelijke hoek schoot hij raak. De Rijnlanders vonden elkaar gemakkelijk in de combinaties en met prachtig tik – tak voetbal werd Ajax-B onder druk gezet. Niet de mannen uit Breedenbroek leken op het grote Ajax, maar de spelers van Rijnland benaderden het spelpeil van de Amsterdammers, zei het dan wel op vijfde klas niveau.

Na twintig minuten spelen leek Rijnland op 0 – 2 te komen, een machtig schot (van ???) stuitte via onderkant lat weer terug in ‘t-veld. Alles wat Rijnland was zei doelpunt en alles wat een brede Broek aan had wist het zeker ……….geen doelpunt. De VAR had hier uitkomst kunnen brengen maar de apparatuur was nog niet geïnstalleerd. Toch kwam de 0 – 2 al vrij snel op het scorebord, in de dertigste minuut kreeg Rijnland een penalty te nemen. Edis Sadovic schoot de bal onberispelijk in de rechter benedenhoek. De verregende Rijnland supporters gingen met een gerust en warm gevoel de pauze in.

Fout, fout en nog eens helemaal fout. De tweede helft gaf een heel andere wedstrijd te zien, Ajax-B speelde nu veel aanvallender en wist ook meer gebruik te maken van hun fysieke kracht. Ik had het idee dat de Ajax trainer (Ten Hag) ook wat tactische omzettingen in zijn ploeg had gedaan. Hoe het ook zij, Rijnland werd steeds verder in de verdediging gedrukt en de Rijnland aanvallen werden schaarser. Na vijftien minuten spelen in de tweede helft wist Ajax-B de aansluittreffer te scoren (1 – 2). Rijnland probeerde door snelle uitvallen onder de druk van Ajax uit te komen maar dat lukte maar sporadisch, Ajax-B viel verwoed aan en het werd billen knijpen voor de Rijnlanders.

Doelman Mats van der Ent wist in de negentigste minuut met een schitterende redding Ajax-B nog van de gelijkmaker af te houden maar in de allerlaatste minuut moest ook hij capituleren 2 – 2. Even was er nog twijfel, keurt de scheids het doelpunt goed of neemt hij het advies van de grensrechter over en keurt hij het doelpunt af. Tot groot verdriet van alle Rijnlanders wees hij naar de middenstip. Geen drie punten, maar één punt mee uit Breedenbroek, terecht ? De neutrale toeschouwer zal dit een juiste uitslag vinden…………..maar ik ben niet neutraal, ik ben Rijnland supporter……dus balen. Komende zondag weer nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen Angerlo Vooruit.