Selecteer een pagina

Na een lange voorbereiding dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Ieder seizoen zijn er wel veranderingen, dus ook nu, er is een nieuwe trainer, Freddy Dahm en een gedeeltelijke nieuwe technische staf. Maar wat vooral opvalt, er zijn veel (nieuwe) jeugdige spelers bij de selectie. Het lijkt wel of het eerste elftal van Rijnland ieder jaar jonger wordt, maar het kan ook zo zijn dat ik versneld ouder wordt. Waar ik ook nog aan moet wennen, zijn de voetbalschoenen, vroeger alleen in de kleur zwart maar tegenwoordig zijn ze te bewonderen in diverse kleuren, zoals rood, groen, geel en zelfs blauw. Kijk maar eens op de site van Rijnland onder het kopje ‘’wedstrijdfoto’s’’ (zie ook de bekerwedstrijd tegen SVO’68).

Hoe het ook zij, vanmiddag hebben wij een jeugdige maar vooral enthousiaste ploeg aan het werk gezien. De pupil van de week Justin Ariessen wist na een mooie solo de SVGG-doelman voor de eerste maal deze middag te passeren. Knap gedaan Justin.

De eerste 15 minuten was het voor beide ploegen nog wat onwennig, over en weer waren er wat kansjes. Maar naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg steeds beter in het spel en wist met mooi combinatievoetbal de SVGG achterhoede onder druk te zetten. In de 23ste minuut bereikte een prachtige pass van Sven Messing de sprintende David v/d Zand en was het eerste Rijnlanddoelpunt van deze competitie een feit (1 – 0).

Na een korte drinkpauze (i.v.m. de warmte) kreeg SVGG een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar Rijnlanddoelman Giovanni Meints hield op fraaie wijze zijn doel schoon. Een mooi opgezette aanval van achter opgebouwd, werd in de 35ste minuut beheerst afgerond door Milan Klaassen (2 – 0). Vijf minuten later was het opnieuw raak, Danny Eiweleit passeerde de SVGG doelman met een geweldig schot in de bovenhoek (3 – 0). Vlak voor het rustsignaal werd Milan Klaassen in het zestienmetergebied gevloerd. Aanvoerder Koen Visser benutte de toegekende strafschop (4 – 0).

Na rust probeerden de gasten uit Mechelen door wat aanvallender te voetballen de stand iets dragelijker te maken, maar Rijnland toonde dat het met de achterhoede ook wel snor zit. Lukte het SVGG niet om te scoren, Rijnland had er deze middag zin in en wist nog twee maal het netje te vinden. In vijfenzestigste minuut was het Milan Klaassen die na een snelle uitbraak van Rijnland de 5 – 0 liet aantekenen. Achterhoede en voorhoede speelden een prima partij voetbal, maar ook de verbindingsploeg, het middenveld, liet zien dat het lekker kan ballen. Het schakelde goed tussen de twee linies en verrichtte veel loopwerk. Het middenveld pikte ook haar doelpuntje mee want Edis Sadovic scoorde uit een strafschop de 6 – 0 (89.min.). Dit was ook de eindstand.

Een dik verdiende uitslag en m.i.z. absoluut niet geflatteerd. Een mooie competitiestart maar ……………..mannen blijf met beide benen op de grasmat staan, want één zwaluw maakt nog geen zomer.