2018-11-3, GSV’38 1 – Rijnland 1 (6-2)

Na wekenlang alleen maar trainen (?) eindelijk weer eens echte competitie- wedstrijd. Dan mag je toch verwachten dat de spelers er als jonge honden in zullen gaan. Wel ik heb de wedstrijd gezien…… maar goed niet alleen in het amateurvoetbal gaat het onbedoeld wel eens anders dan je gepland hebt. Denk maar eens aan de wedstrijden Willem 2 –  PSV  en Utrecht – Vitesse.

De altijd trouwe supporters van Rijnland waren ook nu weer volop aanwezig op het gezellige sportpark ‘’ De Does’’. Het kostte wel even moeite om de auto kwijt te raken, maar na betaling van de toegangsprijs van één euro (65+ tarief) konden we zelfs nog plaats nemen op de tribune. Een tribune met prachtige zitstoeltjes, iets wat onze voorzitter Piet Peters al jaren op z’n verlanglijstje heeft staan. Misschien een idee voor het honderdjarig bestaan?

Het was al snel duidelijk dat Rijnland het deze middag opnieuw moeilijk zou krijgen, door de winterstop en de vele afgelastingen ontbrak het aan wedstrijdritme. GSV was deze middag de betere ploeg en de ploeg van trainer Albert Kemperman had weinig in de melk te brokkelen. De grote man bij de thuisclub was Koen Bolck, hij wist doelman Lars Janssen maar liefst vijf maal te passeren, voor de rust tweemaal en in de tweede helft nog eens driemaal.

Het eerste half uur wist de Rijnlandverdediging met kunst en vliegwerk de stand nog op blanco te houden, maar de 1 – 0 voorsprong (30.min.) was dik verdiend. De gelijkmaker van Koen Visser was een beauty, van zo’n meter of twintig afstand van het doel, nam hij de bal ineens op z’n slof, en de gelijkmaker was een feit (1 – 1). Rijnland kwam verder in de verdrukking, maar leek met een gelijke stand de kleedkamer in te zullen gaan, helaas  vlak voor het rustsignaal viel de 2 -1.

De tweede helft begon goed voor het elftal uit Lobith, vijf minuten na de pauze wist Edis Sadovic de 2 -2 te scoren. Dat gaf de Rijnlanders een sprankje hoop op een goede afloop, maar enkele minuten later lag de 3 – 2 al achter Lars Janssen. Rijnland probeerde de gelijkmaker te forceren, maar hierdoor kreeg de thuisclub nog meer ruimte en wist hiervan dankbaar te profiteren. Met bekeken spel werd de Rijnlandachterhoede nog driemaal gepasseerd. De einduitslag 6 – 2 was gezien het spelbeeld niet eens geflatteerd. Hopelijk gaat het zondag in de thuiswedstrijd tegen buurman RKPSC beter. Er volgen nog een flink aantal wedstrijden, dus nog voldoende kans om de onderste plek te verlaten. De eilandderby zou hiervoor een mooie start zijn. Alleen hoop ik niet dat zoals het in de Gelderlander vermeld staat ‘’het wordt haat en nijd’’ nee dat staat er fout, het moet zijn  ‘’ het wordt een sportieve strijd’’.