Selecteer een pagina
Vierdeklasser uit Lobith gaat met duidelijke cijfers onderuit bij GSV’38 (6-2). Koen Bolck is liefst vijf keer trefzeker.

Rijnland is gistermiddag in vierde klasse D aan flarden geschoten door Koen Bolck. De spits van GSV’38 maakte liefst vijf van de zes Giesbeekse doelpunten in de Liemerse derby tegen de rode lantaarndrager uit Lobith: 6-2.

Bij de drie eerste treffers van Bolck (1-0, 2-1 en 3-2) gaf Branco Reessink de assist. De openingstreffer na een half uur werd door Koen Visser nog weggepoetst, maar op slag van rust viel de 2-1.

Vijf minuten na de pauze maakte Rijnland via invaller Edis Sadovic de 2-2, maar direct na de gelijkmaker viel de 3-2. In het slotkwartier drukte GSV’38 via Ruud Willemsen en nog twee keer Bolck het grote krachtsverschil ook in de score uit: 6-2.

,,In het laatste kwartier werden we overlopen”, erkende Rijnland-doelman Lars Janssen, die vond dat GSV’38 dikverdiend won. ,,We wilden na de 3-2 op zoek naar de gelijkmaker, maar die zat er niet in. Ze liepen nog verder weg. Voor rust hadden we ook al behoorlijk wat kansen weggegeven.”

De twintigjarige aanvoerder beleeft met Rijnland een raar seizoen. Door de ene na de andere afgelasting heeft de Liemerse club tot nu toe pas tien wedstrijden gespeeld.

,,Op ons veld spelen was ook geen doen. Het wordt een druk programma”, keek Janssen vooruit. ,,Van de komende elf duels spelen we er negen thuis. In tien weken voetballen we nog zestien keer. Van die wedstrijden moeten er ook nog twee worden ingepland.”

Handhaven

Dat had Janssen liever anders gezien. ,,Van mij mogen ze het programma aanpassen. Waarom spelen we zo vaak in de wintermaanden”, vroeg hij zich af na het tweede competitieduel van Rijnland in 2018. ,,We hadden er dit kalenderjaar alleen in januari eentje gespeeld.”

Met slechts twee punten uit tien gespeelde wedstrijden op zak wordt het voor Rijnland, afgelopen seizoen via de nacompetitie gepromoveerd, een zware opgave om zich te handhaven.

Janssen hoopt zondag tegen rivaal RKPSC uit Pannerden op de eerste zege: ,,Die derby leeft enorm. Het wordt haat en nijd.”