Selecteer een pagina
 Maandagmorgen de Gelderlander met enige schroom uit de brievenbus gehaald. Wat een weekend, het Nederlands elftal zo goed als zeker uitgeschakeld voor het WK, en Rijnland kansloos te onder tegen Doetinchem. Gelukkig stond de grote nederlaag van Rijnland maar met kleine lettertjes in de krant en de uitschakeling (?) van het Nederlands elftal met vet gedrukte letters. Maar beide uitslagen doen pijn, goed Doetinchem was de betere ploeg maar de nederlaag van 6 – 0 was veel te groot.

Trainer Albert Kemperman stelt dat Rijnland is afgetroefd op inzet en beleving. Kom op mannen dat mag toch niet voorkomen, speel je als (oude) nieuwkomer weer in de vierde klas en je hebt geen motivatie, want zo lees ik het, dat kan er bij mij niet in. Ik moet denken aan een uitspraak van Chris te Braak ‘’vroeger vraten we de bal op’’. Nou zo erg hoeft het nu ook weer niet, maar wat meer inzet zou niet verkeerd zijn, tenminste deze middag. Maar laten we eerlijk wezen, het begon echt niet slecht….

Al in de eerste minuut kreeg Jordy Meyer, nadat hij de bal had veroverd, een schietkans, helaas net mis. Doetinchem werd sterker en beter en kreeg enkele mooie kansen. Na een kwartier spelen nam de thuisclub de leiding door een m.i.z. te gemakkelijk gegeven strafschop (1 – 0 ). Doetinchem bleef de betere ploeg met name de opbouw was beter verzorgd dan die van Rijnland. De opbouw van Rijnland leek wel een imitatie van het Nederlands elftal ‘’ tikkie breed, tikkie terug‘’. Nog voor rust vergrootte de thuisclub haar voorsprong naar 5 – 0.

In de gezellige kantine werd door de trouwe supporters al heel voorzichtig gesproken ‘’ houden we het onder de tien’’ ? Gelukkig was de ploeg na rust iets beter bij de les en bleef de schade beperkt tot één tegendoelpunt (55.m 6 – 0 ). Toch had Rijnland bijna nog de eretreffer gescoord, Luuk Sterrenburg was de gehele Doetinchem verdediging, inclusief de doelman, al gepasseerd maar zag de bal net naast gaan. Ook de scheidsrechter dacht aan een doelpunt en was oprecht blij, kijk maar eens naar de juichende leidsman op foto 20/21 in de fotogalerij van Jacqueline Fransen.

Komende zondag in de thuiswedstrijd tegen HC’03 kans op revanche, succes mannen.

 

Opstelling Rijnland:

Doel:      Lars Janssen

Achter:   Tim Boekhorst, Sjoerd Visser (46.Jelle Fransen), Koen Visser, Roy Janssen.

Midden: Tim Helmes (32. Daan Gebert), Ruben Sloot, Stef Sloot.

Voor:      Jordy Meyer (46.Luuk Sterrenburg), Danny Eiweleit en Edis Sadovic.

        Roel Breure

Lees meer: https://sc-rijnland.nl/products/a2017-8-10-doetinchem-1-rijnland-1-6-01/