Selecteer een pagina

Na vele jaren eindelijk weer eens een competitiewedstrijd tussen de buren Babberich en SC-Rijnland. Helaas voor beide ploegen wordt dit duel in de onderste regionen van de KNVB gespeeld ( 5D ). Om precies 14.00 gaf scheidsrechter Kemperman,het startsein voor de wedstrijd.

Rijnland begon nonchalant en ongeconcentreerd aan de wedstrijd en binnen vier minuten lag de bal al achter Ferdi v Bindsbergen in het netje (1 – 0). Verbazing alom, zowel bij de thuisclub als bij de bezoekers. De Rijnlandspelers herpakten zich en vanaf dat tijdstip was Rijnland duidelijk de betere ploeg. Met goed aanvalsspel werd de Babberichverdediging onder druk gezet en regende het kansen. Toch duurde het nog tot de twintigste minuut voordat de gelijkmaker viel, Sander Braam was de maker van deze treffer (1– 1).

Daarna vielen de doelpunten als rijpe appels op de ‘’Buitenboom”.  Nog voor de pauze liep Rijnland uit naar een 1 – 5 voorsprong. De 1-2 en 1-3 werden gescoord door Jesse ter Beek. Sander Braam nam de 1 – 4 voor z’n rekening en nog voor rust liet Jesse ter Beek zijn nummer drie van deze middag noteren (1 – 5 ). Ook de andere Rijnlandspelers hadden volop de gelegenheid om te scoren, maar pech en vooral de Babberichdoelman was de grote sta in de weg. De Babberich sluitpost was met stip de beste man van het veld.

Na de pauze was er voor de Rijnland supporters weinig meer te beleven. Toch konden ze heerlijk genieten, misschien niet van het spel, maar wel van het lekkere zonnetje op het mooie terras. Ook op de prachtige tribune was ( is ) het goed toeven. Werkelijk een schitterende accommodatie. Babberich probeerde de achterstand niet groter te laten worden en ik had de indruk dat de Rijnlandspelers wel tevreden waren met deze uitslag.  Feit is dat de 1 – 6 pas vlak voor het laatste fluitsignaal werd gescoord, Sander Braam was de maker van dit doelpunt ( Zijn derde deze middag ).

Een mooie en dik verdiende overwinning.

Opstelling Rijnland:

Doel:      Ferdi van Bindsbergen.

Achter:  Tim Boekhorst, Ruben Sloot, Jeroen Derksen en Roy Janssen (75. Rick Janssen).

Midden: Danny Eiweleit, Ruben Lap en Stef Sloot

Voor:      Sander Braam, Jesse ter Beek, Stefan Koolmees (78. Bas Wanders ).

         Roel Breure