Selecteer een pagina

Een duel tussen de twee koplopers uit 5D, beide ploegen hadden tot van middag nog nooit in competitieverband tegen elkaar gespeeld. Het begon goed voor de thuisclub, want de pupil van de week Xander Jansen wist de SDOO doelman met een fraai doelpunt te passeren. Jammer Xander dat jou doelpunt niet mee telt in de uitslag, maar mooi was ie wel.

Alles wat je voor een verslagje van een voetbalwedstrijd nodig hebt, had ik bij me. Behalve, ja U raad het al, een PEN. Geen nood, denk je dan, mijn collega supporters zullen er wel één bij zich hebben, maar helaas ook deze sufferds waren zonder pen van huis vertrokken. Dan maar vertrouwen op ons sterke geheugen.

Aan het vertoonde spel van beide ploegen was zichtbaar dat hier twee ploegen uit de bovenste regionen aan het werk waren. Zowel de thuisclub als de bezoekers probeerden er een leuke wedstrijd van te maken en waren voetballend aan elkaar gewaagd. Rijnland was vooral voor de rust aanvallend sterker en kreeg behoorlijk wat kansen om de score te openen. SDOO speelde echter verdedigend sterk en de Rijnlandvoorhoede had op z’n zachts gezegd haar dag niet. De ploeg uit Heteren nam in de vijfendertigste minuut de leiding, na een snelle counter stond de midvoor van SDOO geheel vrij en kon ongehinderd inkoppen. De mooiste kans op de gelijkmaker had Jesse ter Beek, helaas zag hij de toegekende strafschop gestopt door de doelman van SDOO. Ruststand 0 – 1.

Tijdens de rust in een stampvolle kantine, via Hans te Braak, een pen georganiseerd. Ook na rust was Rijnland de meest aanvallende ploeg maar de SDOO defensie gaf nauwelijks krimp. De Rijnlandachterhoede moest alert blijven, want de snelle tegenaanvallen van de gasten bleven gevaarlijk. Een kwartier na de pauze leek het gedaan met de thuisclub, opnieuw wist SDOO uit een snelle counter de goed keepende Ferdi van Bindsbergen te passeren ( 0 -2).

De Rijnlandploeg speelde nog meer op de aanval en had in de zeventigste minuut succes. Rechtsachter Tim Boekhorst, vaak mee opkomend, wist de aansluittreffer te scoren (2 – 1). Rijnland rook de gelijkmaker, en speelde nog meer op de aanval, mede daardoor  kreeg SDOO nu ook enkele mooie kansen. De laatste tien minuten bleef het spannend, maar verder dan een kopbal net over, en een schot van Ruben Lap net naast, kwam Rijnland niet. Het Lobitsche publiek riep bij een vermeende handsbal in het strafschop nog om een penalty. Maar de geleidende scheidsrechter, vertikte het om gebruik te maken van de VAR. Het publiek heeft naar mijn mening een spannende en mooie wedstrijd gezien. En ja een gelijk spelletje was m.i.z. een terechte uitslag geweest. Maar SDOO proficiat met deze zwaar bevochten zege.