Selecteer een pagina

Je zult op de elfde van de elfde maar een voetbalwedstrijd moeten spelen tegen een tegenstander met de naam SVHA. Nou Rijnland moest deze middag aantreden tegen Sportvereniging Herveld en Andelst. Gezien de stand op de ranglijst beslist geen makkie, trouwens alle ploegen in 5D zijn aan elkaar gewaagd.

Klokslag twee uur passeerde de pupil van de week Jonah de Bruin, na een machtige dribbel, de SVHA doelman. Een mooi begin maar ‘’eerste gewin is katte gespin ‘’ zoals later zou blijken. Het aantal toeschouwers viel deze middag tegen, en ja, misschien hadden ze achteraf wel gelijk, want best was het deze keer niet. Toch had er meer dan het gelijke spel ingezeten.

De eerste helft had de thuisclub het beste van het slechte spel. Een goed genomen vrije trap spatte op de lat uiteen, net boven de SVHA keeper. In de vijfentwintigste minuut was het raak, een prachtige pass van Jeroen Derksen op Jesse ter Beek, werd door laatst genoemde beheerst afgerond (1 – 0). Rijnland kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar faalde in de afwerking. SVHA wist, vlak voor rust, via een snelle counter wel het netje te vinden en dat betekende een ruststand van 1 – 1.

Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft mocht Rijnland een strafschop nemen, Jesse ter Beek kweet zich deze maal uitstekend van zijn taak en scoorde de 2 – 1. Helaas ook deze voorsprong was geen lang leven beschoren, want vijf minuten later stond het alweer gelijk ( 2 – 2 ). SVHA moest het laatste kwartier de wedstrijd uitspelen met tien man. Jammer genoeg wist de thuisclub hier geen gebruik van te maken. Het slot was rommelig, ook al omdat SVHA vertraagde waar maar enigszins mogelijk was. Rijnland kroop in de slotminuut nog door het oog van de naald, toen een afstandsschot rakelings langs het doel van Ferdi van Bindsbergen vloog.