Selecteer een pagina

Een verrassende uitslag deze 5 – 2 nederlaag tegen de medekoploper uit Loo. Verrassend omdat niemand zo’n uitslag had verwacht. De defensie van Rijnland had tot nu toe slechts acht tegendoelpunten uit  zeven wedstrijden moeten incasseren, een prachtig gemiddelde.

En het begon zo goed voor de Rijnlanders, na vier minuten spelen profiteerde Jesse ter Beek heel attent op een foutieve terug speelbal en dat betekende 0 – 1. Loo trok zich daar weinig van aan en scoorde in de vijftiende minuut uit een vrije trap de gelijkmaker. Het daarop volgende kwartier deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Alleen de thuisclub had naast het redelijke veldspel een betere inzet dan de gasten. Loo was telkens net iets eerder bij de bal dan de Rijnlanders, Loo ging echt voor de winst. Na een corner viel de bal, ietwat gelukkig, voor de voet van Loo spits Ron Berentsen en dat betekende 2 – 1. Nog voor de rust wist Loo de voorsprong te vergroten tot 3 – 1. Overigens was de Loo spits de man van de wedstrijd met z’n hattrick.

Rijnland leek na de pauze te beginnen aan een inhaalrace. Sander Braam scoorde uit een mooie pass van Jeroen Derksen de aansluittreffer (3 – 2). De Rijnland supporters kregen weer moed, maar in de zestigste minuut werd de Rijnlandachterhoede opnieuw  op snelheid geklopt en dat betekende een 4 – 2 voorsprong voor de thuisclub. Rijnland probeerde wel om aanvallender te voetballen maar de Loo defensie was deze middag de sterkste, echte kansen werden niet gecreëerd. Het werd zelfs nog 5 – 2 (76.min.), opnieuw door zwak uitspelen van de Rijnlandploeg.

De nederlaag was denk ik wel terecht, maar de uitslag 5 – 2 was beslist te geflatteerd. Loo wist vooral de persoonlijke fouten in de Rijnland defensie af te straffen. Alleen mineur? Helemaal niet! Een slechte wedstrijd hoort er nu eenmaal bij. Jammer dat het nu juist tegen de koploper moest zijn. Een pluspunt was het goede spel van debutant Sven Messing, deze A-junior speelde met lef en inzet, een prima debuut.

Opstelling Rijnland:

Doel:       Ferdi van Bindsbergen.

Achter:   Danny Eiweleit, Ruben Lapp, Jeroen Derksen, Roy Janssen (78. Rick Janssen).

Midden: Koen Visser (46.Sven Messing), Sjoerd Visser, Stef Sloot.

Voor:      Sander Braam, Jesse ter Beek, Bas Wanders (46.Stefan Koolmees).

         Roel Breure