Selecteer een pagina

Rijnland speelde deze middag tegen de hekkensluiter uit Ede, de ploeg die met zeven wedstrijdpunten stijf onderaan staat. En wat nog meer zegt, na vanmiddag, een doelsaldo van 16 voor en 66 doelpunten tegen. Dus zo op het oog een makkie.

Voor de pupil van de week Sem van der Vange was het inderdaad een makkie, want hij passeerde de hele Edesche achterhoede en scoorde fraai. Goed gedaan Sem.

De wedstrijd was amper tien minuten oud toen Jesse ter Beek een prachtige voorzet van Roy Jansen beheerst in het doel schoot (1 – 0).  Och dacht Roy, wat Jesse kan moet mij ook lukken en met een fraai genomen vrije trap van zo’n veertig meter afstand passeerde hij de Edesche doelman ( 2 – 0 ). Zie het filmpje op de website, onder het kopje foto’s.  Over de  rest van de eerste helft valt weinig te zeggen, of het moet zijn dat de Rijnlanders zich moeiteloos aan pasten, aan het niveau van de gasten.

Waarschijnlijk heeft de technische staf in de rust de spelers het één en ander in het oor gefluisterd, want Rijnland ging de tweede helft furieus van start. Na twee minuten spelen was de stand verdubbeld en stond er 4 – 0 op het scorebord. Doelpuntenmakers: Jordy Meyer 3 – 0 en Jesse ter Beek 4 – 0. De doelpunten vielen zo snel na de pauze, dat ik helaas niet heb gezien hoe mooi ze wel waren (plaspauze), maar volgens de kenners waren ze van hoge kwaliteit.

De thuisclub had de smaak te pakken en schiep zich legio kansen, uiteindelijk werd er gewonnen met 8 – 0. Jordy Meijer 5 – 0, Jesse ter Beek 6 – 0, Koen Visser 7 – 0 en 8 – 0 Jordy Meijer 8 – 0. Een dik verdiende overwinning met in de tweede helft ook nog redelijk goed voetbal.

Overigens een compliment aan de gasten uit Ede, die ondanks de stand op de ranglijst, het toch maar opbrengen om iedere week er een wedstrijd van te maken.