Selecteer een pagina

Op deze stralende 2e Paasdag helemaal naar het verre Renkum voor de topper in klasse 5D. Voor beide ploegen een heel belangrijke wedstrijd, de winnaar blijft meedoen om het kampioenschap. Het fraaie sportcomplex van RVW ligt op een pracht locatie midden in de bossen.

Beide elftallen hadden er zin in en zochten waar mogelijk de aanval. De eerste kans was voor de thuisclub maar even later moest ook de RVW doelman handelend optreden. Dat verzorger Jos Sloot meer kan dan alleen een speler oplappen was bekend, maar dat hij ook het schoenmakers vak beheerst wist ik niet. De kapotte schoen (rechter) van Tim Boekhorst wist Jos, met behulp van veel tape, deskundig te repareren. Langs de lijn vroegen wij ons wel bezorgt af, blijft er nog genoeg tape over voor de eventueel geblesseerde spelers?

Dat er deze middag grote belangen op het spel stonden was duidelijk te merken aan het vertoonde spelpeil van beide ploegen. In de vijftiende minuut moest Jelle Fransen met een knieblessure geblesseerd het veld verlaten, Danny Eiweleit werd zijn vervanger. Rijnland had voor rust de beste scoringskansen, zo zag Jesse ter Beek zijn kopbal net over de doellat verdwijnen en ook een kopbal van Tim Boekhorst verdween over het doel. Vlak voor rust strandde een mooi opgezette aanval, opgebouwd vanaf Ferdi van Bindsbergen, via middenveld en voorhoede, net naast het RVW doel. Naar mijn gevoel had Rijnland de eerste helft het betere van het spel en een kleine voorsprong was verdiend geweest. Rust 0 – 0.

Ook de tweede helft bleef het spannend en naarmate de minuten versteken werd het duidelijk, wie het eerst scoort wordt winnaar. Beide ploegen streden voor de overwinning en zochten de aanval. Zowel Ferdi van Bindsbergen en zijn collega wisten van geen wijken en zo bleef het een open wedstrijd. Maar in de vijfenzeventigste minuut was het raak, een snelle RVW uitval werd afgerond met een bekeken schot in de uiterste hoek, onhoudbaar voor Ferdi (1 – 0).

Rijnland gaf de moed niet op en ook nu kwamen er scoringskansen. Sander Braam verscheen na een mooie dieptepass alleen voor de RVW keeper, maar de zoon van de lootjesverkoopster kwam als overwinnaar uit de strijd. Al met al een teleurstellende uitslag voor Rijnland maar als supporter wel genoten van de inzet van de Rijnlanders. RVW deed met deze kleinst mogelijke overwinning goede zaken en is nu de trotse lijstaanvoerder in 5D.