Selecteer een pagina

Vol vertrouwen op een goede uitslag had een aantal trouwe Rijnland-supporters zich geïnstalleerd op de knusse tribune van SDOO. Om de aansluiting met de koplopers te behouden moest er deze middag gewonnen worden. Dat gold natuurlijk voor beide ploegen, maar ja, daar denk je als Rijnlander niet aan. Dat doelman Ferdi van Bindsbergen al voor de wedstrijd werd gepasseerd door de pupil van de week, werd slechts als een bijkomstigheid beschouwd.

Al in de allereerste minuut kreeg Rijnland een geweldige kans om de score te openen, helaas net naast. Na elf minuten spelen ranselde de SDOO-doelman de bal weer het veld in, precies voor de voeten van Jordy Meyer, die bedacht zich geen moment en bracht met een prachtige volley (in eens uit de lucht) de stand op 0 – 1. Rijnland bleef de gehele eerste helft de betere ploeg en had enkele 100% kansen, zo had o.a. Jesse ter Beek pech dat zijn schot op de paal belandde.

Naarmate de eerste helft vorderde liet de ploeg uit Heteren zien dat ook zij niet voor niets mee draaien in de top van 5D. Zowel SDOO en Rijnland toonden aan dat het twee voetballende ploegen zijn. In de veertigste minuut wist de thuisclub na een mooi opgezette aanval de gelijkmaker te scoren (1 – 1). SDOO had de smaak te pakken want nog voor de pauze werd het 2 – 1 ( een pracht doelpunt).

Na de thee een heel ander beeld, Rijnland moest verder met tien man. Ferdi ontving in de rust zijn tweede gele kaart en dat betekende rood. De jeugdige Giovanni Meints werd zijn vervanger, helaas ging dit ten koste van aanvaller Jordy Meyer. Natuurlijk had e.e.a. invloed op het spel van Rijnland maar de tien hebben hun huid duur verkocht. Jammer dat SDOO zo snel na de pauze de 3 – 1 scoorde, de thuisclub kon hierdoor tegen het tiental vrijer spelen.

Na een kwartier spelen in de tweede helft leek Rijnland de aansluittreffer te scoren maar op advies van de grensrechter werd dit doelpunt (buitenspel) afgekeurd. Tien minuten voor het eindsignaal werd het 4 – 1. Het tiental van Rijnland toonde veerkracht en bracht de spanning terug, door doelpunten van Jesse ter Beek (88.min.strafschop 4 – 2) en Jeroen Derksen (90.min. 4 – 3). De spanning in de wedstrijd was terug, maar de (blessure) tijd te kort, een compliment aan het tiental. Jammer van deze onnodige nederlaag tegen een goed spelend SDOO.