Selecteer een pagina

De wedstrijd op het sportpark ‘’De Griethse Poort’’ langs de snelweg, begon in een niet al te hoog tempo. Beide ploegen hadden moeite met het aanspelen van een ploeggenoot, de z.g. pass, wat een toeschouwer deed opmerken: ze lijken  wel kleurendoof.

Toch had Rijnland vooral in de eerste helft het betere van het spel. Een schot van Tim Boekhorst vloog net over, maar even later werd een voorzet van dezelfde speler door Sander Braam koelbloedig afgerond (17 min. 0 – 1). Rijnland bleef aanvallend sterker en kreeg diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een doelpunt van Rijnland werd afgekeurd en Jesse ter Beek had pech dat een SDZZ been op de doellijn redding bracht. Beide elftallen kregen van de scheidsrechter ruim de tijd om in de eerste helft nog te scoren, maar de ploegen wisten deze extra tijd (10 min.) niet te benutten.

Meteen na de pauze lukte dit Rijnland wel, alhoewel zij daarbij wel de hulp van een SDZZ- speler nodig hadden (46. ED. 0 – 2).

In de vijfenzeventigste minuut speelde Sven Messing zich prachtig vrij en zijn loepzuivere pass werd met een oerknal door Jordy Meyer verzilverd in een doelpunt (0 – 3). Een schitterend doelpunt, qua opbouw en afronding.

Pas vijf minuten voor tijd (!) kreeg de thuisclub haar eerste grote kans op een doelpunt, maar doelman Ferdi van Bindsbergen behield de nul voor Rijnland.

Alhoewel het scorebord bleef volharden in een 0 – 0 stand , was de eindstand toch echt een dik verdiende overwinning van 0 – 3 voor de bezoekers.