Selecteer een pagina

Dat er in de vijfde klasse D een enorm verschil in sterkte tussen de bovenste en onderste ploegen bestaat, mag duidelijk zijn. Dat bewijzen de uitslagen van afgelopen zondag wel, drie ploegen, waar onder Rijnland, winnen met groot verschil hun laatste competitieduel. Als je met 8 – 0 wint (of verliest) dan vraag ik mij af, kun je dan nog spreken van een duel ? De korfbal uitslag, drie maal 8 – 0 , geeft wel aan dat er een groot onderling krachtsverschil tussen de ploegen bestaat.

Nu de wedstrijd Rijnland – Babberich. Natuurlijk had Babberich de pech dat het met blessures te maken had en om wat voor reden dan ook, over te weinig wisselspelers beschikte. Maar we praten wel over een standaard elftal. Je kunt ook zeggen dat Babberich geluk had dat het een geweldige doelman onder de lat had staan. Zijn naam is mij niet bekend, maar zonder hem was het voor de thuisclub een overwinning met dubbele cijfers geweest.

De pupil van de week Levi Wassink had, naar achteraf bleek, al net zo’n scoringsdrift als de mannen van het eerste elftal, een klasse doelpunt Levi. Het is wel een eind lopen hè, zo’n dribbel vanaf de middenstip naar het doel?

De eerste dertig minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd, Rijnland nam de leiding door Jesse ter Beek via een terecht gegeven strafschop de 1 – 0. Nog voor rust viel de 2 – 0, Jesse kopte een goed genomen corner prachtig in.

De thee (of wat dan ook) had de Rijnlanders zichtbaar goed gedaan, want de doelpunten vielen als rijpe appels van de boom.

3 – 0 Sander Braam,  4 – 0 Stefan Koolmees,  5 – 0 Sander Braam (kopbal !!!), 6 – 0 Ruben Lapp,  7 – 0  Sven Messing en 8 – 0  volgens de krant, Jesse ter Beek.

Geen spannende wedstrijd maar wel een lekkere opwarming voor het duel tegen Meddo. Succes mannen en technische staf, maak er een mooie wedstrijd van en wie weet. O ja, voor het eerst deze competitie hoor ik wie de man van de wedstrijd is, n.l. Koen Visser. Nou Koen je naam staat vermeldt en namens mijn collega’s bedankt voor het rondje. Maar voor mij was de doelman van Babberich de GROTE man.

Opstelling Rijnland:

Doel: Ferdi van Bindsbergen.

Achter: Tim Boekhorst, Rick Ruikes, Koen Visser en Jeroen Derksen.

Midden: Danny Eiweleit (46. Ruben Lap), Sven Messing, Stef Sloot (77. Rick Jansen).

Voor: Sander Braam (75.Bas Wanders), Jesse ter Beek, Stefan Koolmees.

PUPIL van de Week: Levi  Wassing

Roel Breure