Selecteer een pagina

Met zijn opmerkelijke productie had Bas Wanders (22) afgelopen zondag een belangrijk aandeel in de klinkende 8-0 overwinning die SC Rijnland in 5C boekte op Den Dam uit Azewijn.

Liefst vijf keer scoorde de spits, die net terug is uit Spanje; de student aan de Hogeschool Utrecht liep daar als toekomstig docent Spaans de afgelopen maanden stage en miste zodoende de eerste seizoenshelft bij de club uit Tolkamer.

Tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop (uit bij NVC in Netterden, 1-1) bleven doelpunten nog uit voor Wanders, maar tegen Den Dam stond het vizier zondag op scherp.

,,Het is altijd mooi om te scoren. En dat ik er dan vijf mag maken, is heel fijn”, zegt de spits, die met zijn effectieve middag meteen topscorer van Rijnland is geworden.

In de tien voorgaande competitieduels kwam de ploeg van trainer Freddy Dahm niet verder dan negentien doelpunten. Voor zondag stond Rijnland op de tiende plaats, nog achter Den Dam. Het was dan ook hoog tijd dat Rijnland de weg omhoog in zou slaan, beaamt Wanders. ,,Ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken, want we horen niet thuis op de plek waar we nu staan. Maar we hebben een jonge ploeg en zijn opnieuw begonnen. Ik heb de voorbereiding meegemaakt voor ik naar Spanje ging. Ik kan wel merken dat het nu, een half seizoen later, al veel beter gaat.”